Kenya
Публикувано от Pamela Petkova наEl Salvador
Публикувано от Pamela Petkova наСортът Пакамара е горда част от културата за отглеждане на кафе в Салвадор. Въпреки че сортът сега се отглежда в Южна и Централна Америка, той произхожда от Салвадор и салвадоранците поддържат, че там растат най-висококачествените Пакамарас. Това е кръстоска между 2 сорта, Пакас и Мараготип. Сортът Пакас е естествена мутация...
Cerrado Mineiro
Публикувано от Pamela Petkova наРайонът на Cerrado Mineiro е част от щата Minas Gerais в югоизточна Бразилия. През 2013 г. регионът стана първи в Бразилия, получил сертификат за защитено наименование за произход, подобно на шампанско или шотландско уиски. За да се класират за титлата „Cerrado“, кафетата трябва да са със специална степен (80+) и...
Altos del Abejonal
Публикувано от Pamela Petkova наAltos del Abejonal се намира на 1800 метра надморска височина в района на Tarrazu, само на 70 километра южно от столицата на Коста Рика Сан Хосе. Talamanca Sierra минава през региона с върхове над 3000 masl. Стопанството е също близо до регионалната столица Сан Маркос, която се намира на...