Безплатна доставка за цялата страна. 🙊
Получавай месечено прясно кафе ☕
Количка

V60

Публикувано от Pamela Petkova на
V60

Общ:

С този профил за нашите кафета обикновено се стремим към екстрахиране от 19% и TDS от 1,36.

Oборудване:

Hario V60 везна, мелачка, часовник, кана

Време за варене:

3:30 мин

Вода:

210g (7.40oz) пречистена вода при 96 ° C (205F)

Кафе:

14,5g (0,51oz)

Метод на приготвяне:

  1. Поставете хартията във вашия V60 и я изплакнете добре с гореща вода. Тва премахва целия вкус на хартията и подгрява оборудването.
  1. Изсипете водата от изплакването.
  1. Смелете кафените зърна до средно смилане. Добавете кафето, тарирайте мащаба си, стартирайте таймера си.
  1. Налейте 60 g (2.12oz) вода, за да създадете цъфтеж. На 45 секунди: изсипете 55g (1.94oz) вода. В 1:30 секунди: изсипете 55g (1.94oz) вода и в 2:15 добавете последните 40g (1,41oz).
  1. Водата трябва да е изтекла след при достигането 3:30 минути.

По-стара публикация По-нова публикация