Oборудване:
Хемекс, везна, мелачка, часовник, кана
Време за варене:
2:00 мин
Вода:
200g (7oz) пречистена вода при 93 ° C (199F)
Кафе:
15 г (0,53 унции)
Метод на приготвяне:
- Поставете хартията във вашия хемекс и я изплакнете добре с гореща вода. Това премахва целия вкус на хартията и подгрява оборудването.
- Изсипете водата от изплакването.
- Смелете кафените зърна до средно смилане. Добавете кафето, тарирайте мащаба си, стартирайте таймера си.
- Налейте 30 g (1.0oz) вода, за да създадете цъфтеж. На 30 секунди: изсипете 70 g (2.5oz) вода. На 50 секунди: изсипете 50 g (1,7oz) вода. На 60 секунди: изсипете последните 50 г вода в запарката.
- Изсипете с кръгови движения, така че цялото кафе да се извлича равномерно.