Oборудване:
French-Press, везна, мелачка, часовник, кана
Време за варене:
4:00 мин
Вода (пречистена вода при 93C / 200F):
Малко: 330гр (11.50oz)
Средно: 600 g (21.10oz)
Голямо: 960гр (33.80oz)
Кафе:
Малко: 24гр (0.85oz)
Средно: 36гр (1,27oz)
Голямо: 56гр (2.0oz)
Метод на приготвяне:
- Предварително загрейте оборудването с гореща вода. Потопете няколко пъти, за да почистите допълнително филтъра.
- Смелете кафето си на малко по-груба от настройката на аеропреса.
- Изпразнете каната и добавете кафето.
- Тарирайте мащаба си, стартирайте времето и изсипете горещата вода в кафето, поставете филтъра.
- Сега трябва да сте на 30 секунди, оставете да се екстрахира за 3:30 минути.
- На 4-та минута филтрирайте бавно филтъра.