Френска Преса
Публикувано от Pamela Petkova наOборудване: French-Press, везна, мелачка, часовник, кана Време за варене: 4:00 мин Вода (пречистена вода при 93C / 200F): Малко: 330гр (11.50oz) Средно: 600 g (21.10oz) Голямо: 960гр (33.80oz) Кафе: Малко: 24гр (0.85oz) Средно: 36гр (1,27oz) Голямо: 56гр (2.0oz) Метод на приготвяне: Предварително загрейте оборудването с гореща вода. Потопете...
V60
Публикувано от Pamela Petkova наОбщ: С този профил за нашите кафета обикновено се стремим към екстрахиране от 19% и TDS от 1,36. Oборудване: Hario V60 везна, мелачка, часовник, кана Време за варене: 3:30 мин Вода: 210g (7.40oz) пречистена вода при 96 ° C (205F) Кафе: 14,5g (0,51oz) Метод на приготвяне: Поставете хартията във вашия...
Хемекс
Публикувано от Pamela Petkova наOборудване: Хемекс, везна, мелачка, часовник, кана Време за варене: 2:00 мин Вода: 200g (7oz) пречистена вода при 93 ° C (199F) Кафе: 15 г (0,53 унции) Метод на приготвяне: Поставете хартията във вашия хемекс и я изплакнете добре с гореща вода. Това премахва целия вкус на хартията и подгрява...
Аеропреса
Публикувано от Pamela Petkova наOборудване: AeroPress комплект, везна, мелачка, часовник, кана Време за варене: 2:00 мин Вода: 210g (7.4oz) пречистена вода при 92-94C (197-201F) Кафе: 14,5g (0,51oz) Метод на приготвяне: Поставете аеропреса нагоре, загрейте предварително с гореща вода. Поставете капачката на филтъра и хартиения филтър върху каната, изплакнете с гореща вода. Смелете кафето...